С военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България започна честването на 3 март пред паметника на Хан Аспарух и Костницата на загиналите руски войни в Добрич.  Стотици добричлии се събраха пред мемориала за да отдадат почит към жертвите в Руско-турската освободителна война.
В словото си кметът на Добрич Йордан Йорданов благодари на всички, дошли в днешния, специален за всеки българин ден, да почетат паметта на българските герои.
Под звуците на химните на България, на Европейския съюз и на град Добрич беше извършен тържествен ритуал за издигне на знамената.
С минута мълчание и падане на колене присъстващите почетоха паметта на героите, отдали живота си, за да я има България. Бяха поднесени венци и цветя. Сред официалните гости на събитието бяха консулът на Генералното консулство на Руската федерация във Варна Оксана  Жерновая, капитан I ранг Георги Пенев, началник щаб на Военноморските сили на Република  България,областният управител на Добрич Детелина Николова, председателят на Общинския съвет на Добрич Иво Пенчев, представители на кметския екип, общински съветници, представители на политически сили, почетни граждани на Добрич.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*