Шофьори на тежки камиони настояват да се отвори второ гише за обслужване на граничния контролно пропускателен пункт Кардам. В последните месеци те са принудени да чакат по 10-12 часа, за да преминат в Румъния и търпят загуби. В близо трикилометровата колона от вчера следобед чака и Володя Пчела от Молдова.
– Володя Пчела:
(Цяла нощ не сме спали, защото се придвижваме едва, едва, едва. А, сега трябва да поемаме отново на път. Уморен съм, спи ми се, може и авария да стане, дай Боже да не стане!)
Украинецът Евгений Каваленто постоянно минава през ГКПП Кардам, защото е най-прекият му път за Одеса.
– Евгений Каваленто:
(За по-малко от 7 часа не минаваме. Много рядко няма образувана колона, винаги има задръстване. По-рано тук не е имало такъв проблем. В последно време се влоши преминаването, от около половин година някъде – поне 3-4 месеца.)
Шофьорите са недоволни и от липсата на каквито и да било удобства на граничния пункт. Венцислав Василев е от Бургас и това е най-логичният му път до пристанището в Констанца. Взема разстоянието от Южното Черноморие до Кардам за 3,5 часа по най-натовареното трасе през Обзор, но тук престоява повече от 10 часа. По данни на гранична полиция, само за изтеклото денонощие в двете посоки са преминали близо 1700 леки автомобила, които се обслужват приоритетно, 340 товарни и 60 автобуса. Обработени са документите на близо 6000 граждани. Капацитетът на пункта обаче не отговаря на увеличения трафик.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*