Ваксините са единственото сигурно средство да имаме спокоен есенно-зимен сезон, призовават здравните власти и уточняват, че пунктовете за имунизация срещу COVID-19 ще работят непрекъснато през лятото. Статистиката сочи, че заболеваемостта от Ковид 19 в област Добрич към 27.06.21 г., е 22,1 на 100 хил. жители, при средно за страната – 17,6 %. В другите две морски области – Варна и Бургас, заболелите са съответно 13,4 % на 100 хил. и 11,2 % на 100 хил. жители.
В тази връзка областният управител и председател на Областния координационен щаб Васил Карапанчев отправя апел към добруджанци да бъдат отговорни, като се ваксинират и да спазват противоепидемичните мерки. „Сега има затишие и епидемичната обстановка е по-спокойна и за да остане така и да бъдем заедно в делниците и празниците и през есенно-зимния сезон, да се радваме на близостта със семействата и приятели, нека се ваксинираме. Нека се вслушаме в гласа на хората, чието призвание е да пазят и спасяват най-ценното – човешкия живот. Лекарите са категорични, че ваксините против коронавируса не са опасни и няма никому да навредят“, призовава В. Карапанчев.
Секретарят на ОКЩ и директор на Регионална здравна инспекция Добрич д-р Светла Ангелова се обръща към всички с призив да се възползват от възможността през летните месеци да се ваксинират срещу COVID-19. „Прави впечатление, че заболяемостта от Ковид в областта е по-висока от тази във всички съседни на нас области. Надявам се това да се промени, но засега апелирам хората да спазват противоепидемичните мерки, при най-малките симптоми да търсят медицинска помощ и да спазват инструкциите на медицинските специалисти. Считам, че моментът е много подходящ хората да се ваксинират. Ваксините са единственото ни сигурно средство да имаме спокоен есенно-зимен сезон. Колегите във ваксинационните пунктове очакват гражданите и ще работят непрекъснато през летния сезон“, посочва д-р Св. Ангелова.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*