Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за четири морски плажа по българското Черноморие, сред които и добруджанският „Кранево-север“ в община Балчик. Предлага се срок на концесията от 15 години.
Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Кранево-север“ – 39 537.09 лева без ДДС. Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове – обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
Припомняме, че миналата седмица правителството определи концесионери на други два плажа в курортното село – „Кранево юг- 1“ и „Централен”.
Целта е морските плажове да бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК – осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*