Три конкурса дадоха шанс за изява на децата от община Добричка. Те са инициирани от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в рамките на кампанията „Не на насилието и агресията“.

Първата творческа инициатива е конкурс за ученическо есе „Подай ръка – подари усмивка“ – за ученици от седми до десети клас. Втората, конкурс за рисунка на същата тема – за ученици от първи до седми клас, разделени в две възрастови групи.

Третата е свързана с предстоящите празници, на тема: „Весела Коледа за всички“. Изработените от децата коледни картички и украси ще бъдат подарени на възрастни, самотни и болни хора в община Добричка. Те ще ги получат в навечерието на Бъдни вечер и Рождество Христово, чрез социалния патронаж в селата.

В конкурсите взеха участие 230 ученици от девет училища и от читалището в село Паскалево. Предстои комисия да извърши класиране. Отличените ще получат предметни награди от кмета на Община Добричка Соня Георгиева. За всички участници в конкурсите са предвидени коледни торбички.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*