Кметът на Добрич издаде заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки от 23.30 часа на 27 ноември до 21 декември. Преустановяват се учебните занятия във всички видове училища, извънкласни форми и обучителни центрове, детски градини и ясли. Образователният процес продължава в електронна среда, както и конгресно-конферентните мероприятия, семинари, конкурси и др. Забраняват се груповите екскурзии.
Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия, с изключение на театрални постановки. Не се допускат събития от частен характер с присъствие на повече от 15 души. Въвеждат се строги ограничения за спортните мероприятия, фитнесите се затварят. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина, всички заведения за хранене, търговски центрове и др. Зелен коридор за пенсионерите в хранителните магазини ще има сутрин от 8.30 до 10.30 часа. Пазарите остават с еднопосочно движение, а работниците и посетителите са длъжни да носят маски.
Преустановява се плановият прием в лечебните заведения. забраняват се свижданията. Пенсионерските клубове остават затворени.
С цялата заповед на кмета, можете да се запознаете на сайта на общината.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*