Многопрофилните болници в Добрич и Балчик да приемат пациентите с коронавирус реши Областният координационен щаб. Решението е във връзка с писмо на здравния министър, с което в срок да 20.11.2020 г. се изисква всяка област да определи лечебно заведение, в което ще се приемат и лекуват пациенти с Ковид – инфекция и усложнения от нея, при достигане на заболеваемост от 600 на 100 хил. души на 14-дневна база.
Всички други лечебни заведения на територията на областта трябва да изготвят план и да имат готовност да оказват подкрепа на двете болници с командировани специалисти.
МБАЛ Добрич разполага общо с 329 легла, от които към момента за лечение на пациенти с коронавирус инфекция са отделени 66. Днес към 10.00 ч. 45 от леглата за неусложнени пациенти са били заети, както и 4 от общо определените 6 легла за пациенти на интензивно лечение. МБАЛ Балчик има 18 легла за лечение на пациенти с коронавирус без усложнения, като днес към 10.00 ч. заетите легла в лечебното заведение са 13. В МБАЛ Каварна са заделени 12 легла за лечение на неусложнени пациенти и към днешна дата няма заети, информират още от Щаба.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*