12 788 добруджанци са платили дължимите си данъци и осигурителни вноски чрез ПОС терминали до края на септември, съобщават от офиса на Националната агенция за приходите в Добрич. Без да заплатят такси, те са превели в републиканския бюджет 6 161 938 лева. Освен че са безплатни, другото предимство на тези преводи е, че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента, подчертават от приходната агенция.
За първите девет месеца на годината офисът на НАП в Добрич е обслужил 63 983 клиенти. 8130 са корпоративните клиенти, които са декларирали печалбата си за изминалата година по електронен път, според законовите изисквания.
13 293 са физическите лица, подали годишни декларации за доходите си, придобити през 2019 г. 3284 от тях са подали декларациите си с електронен подпис, а 7 438 добруджанци са декларирали доходите си с персонален идентификационен код. Вече над 18 хиляди души от област Добрич притежават такъв, като от началото на годината 4 379 граждани са поискали и получили от местния офис на приходната агенция персонални кодове.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*