Община Добрич подготви тържествени събития по повод празника на града – 25 септември. На този ден преди 80 години добричките граждани тържествено посрещат частите на българската армия, след подписването на Крайовския договор на седми септември 1940 г. Честванията ще започнат с военен ритуал и панихида, оглавявана от Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан във Военното гробище. В 10.30 часа започва тържественото заседание на Общинския съвет в органова зала. То ще бъде съпътствано от празнична музикална програма.
От 11.00 часа на сцената на Площад „Свобода“ ще бъде изнесен грандиозен концерт от 12 танцови, инструментални и вокални състави. В него ще участва и певицата Виктория Георгиева, която представи България в Евровизия.
Гвардейският духов оркестър ще изнесе празничен концерт от 18.00 часа пред ресторант „Лебед“ в Градски парк „Свети Георги“, под палката на подполковник Ради Радев – главен диригент на Българската армия. Ще чуем изпълненията на Орлин Горанов, Емилия Валенти, Станислава Димитрова, Квартет „Армейска песен“ и Янко Лозанов.
От 17.00 часа с Военен ритуал на Паметника в Градски парк „Свети Георги“ ще бъде открита обновената паметната плоча с имената на добруджанците, загинали във Втората световна война.
Клавирният рецитал „Есенна привечер – от Бетховен до Владигеров“ на виртуозния изпълнител Иван Керековски е от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“.
Тържествената заря проверка в памет на загиналите герои за свободата на Добруджа започва в 20.30 часа на площад „Свобода“. В паметното събитие ще участват духов оркестър и представителни блокове на Военноморските сили на Република България.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*