Френски пенсионер застана на подсъдимата скамейка за многократни блудства с пет малолетни момичета и създаване на порнографски материали. 63-годишният Ерик Жего живее в балчишкото село Царичино от 2 години. В началото на януари т.г. му бяха повдигнати обвинения по сигнал на учителка на децата, на която момичетата споделили преживяванията си.
Добричкият окръжен съд днес даде ход на делото срещу французина. Според обвинението той се запознал с децата чрез техни родственици, които наемал да почистват дома му. Често оставал и насаме с момичетата. От квартирата му в Царичино са иззети веществени доказателства – фотоапарат, с който снимал децата, лаптоп и две флашки. Ерик Жего признава само че е правил снимки.
Красимир Сребков, адвокат на обвиняемия Ерик Жего:
(Макар и да твърди, че те не са с цел полово удовлетворение. Съответно той не признава за другата основна част от обвинението – това, че е докосвал момичетата.)
Според държавното обвинение фактите са безспорни.
Свилена Костова – прокурор в Окръжна прокуратура – Добрич:
(Прокуратурата има достатъчно доказателства, които са в подкрепа на обвинението и точно затова е изготвен обвинителен акт и лицето е предадено на съд.)
От 5 до 20 години лишаване от свобода е предвиденото от закона наказание за блудство с две и повече малолетни лица. Прокурор Костова ще настоява за наказание между средния и максималния размер. Тезата се поддържа и от частния обвинител, който представлява петте деца.
Ангел Ангелов, адвокат на ищците:
(Считам, че обвинението е доказано по безспорен начин и френският гражданин ще лежи в българския затвор.)
Родителите на две от момичетата претендират за обезщетения от по 30 000 лв., а на останалите – по 20 000 лв. Следващите заседания по делото са насрочени за ноември с изслушване на пострадалите, обвиняемия и вещи лица.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*