Община Добрич извършва ремонт на центъра за своя сметка, съобщи кметът Йордан Йорданов. Консорциумът, който през 2010 година положи клинкерната настилка към днешна дата е с прекратена търговска дейност. Още през 2006 година столично проектантско бюро изработва проекта за центъра на Добрич. Освен това при полагането на клинкерните плочи е изсечена горната част на кореновата система на дърветата, което ги прави неустойчиви и сега се налага 54 от тях да бъдат премахнати. Общината ще обяви конкурс за идеен проект за нов градски център, който ще обхваща територията на пешеходната зона по бул. „25 септември” от Стара къща до пл. „Тракийски” и на запад – до кино „Добрич”. Идейният проект ще се базира и върху анкетирането на гражданите, което беше извършено на сайта на общината в края на м.г. Тяхната визия за централната градска част на Добрич е да има повече цветни площи, зелени фигури и фонтани.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Неделчо Неделчев 4 месеца ago

    Още по времето на Детелинка, ремонтираха центъра, наляха се едни милиони от нашия джоб, а сега какво? Ще правим ремонт на ремонта.ПАК ОТ НАШИЯ ДЖОБ.Не говорим за „ремонт“, а за изцяло НОВ проект, т.е парите по 2 може би, ако не и повече.Тия плочки за баня, трябва един път да се изкъртят, след това да се обработи основата и чак след това да се положат новите вече за втори път одобрени плочки.И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ няма да има виновни! Просто фирмата която поддържа, иначе 10 годишната гаранция си е „фалирала “ и ние по никакъв начин не можем да си изисвкаме „нашата си гаранция“. ГОСПОДИН КМЕТЕ! НЕ мога да повярвам че това го изрекохте, да не говорим, че го оповестихте публично в репортаж ! Примиряваме се с изхарчените милиони и продължаваме напред – Ъ ? Честно ли ? Ако Ви съборят къщата или откраднат колата, пак ли с такава лекота ще съобщите с наведена глава, че няма какво да направите ? ХАЙДЕ МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО !

    Мрачен ще е центъра винаги, докато има хора които премълчават и се надяват на останалите новини да прикрият „престъпленията“ извършени от предишния кмет ! Пък сега ние да си пием една вода и да продължим напред нали ? Вместо да се вложат една камара пари за нещо по-полезно за града ни, да ги налеем пак където веднъж вече сме ги налели 🙂 Ама ние сме свикнали ! Той добричлията като чуе мекия и съжалителен тон на кмета ще сведе глава с него и ще преглътне… За съжаление, заради ето такива примери, град Добрич остава със все по-малко млади хора.До кога, НЕ ЗНАМ! Лично аз от години не живея в Добрич, факт е обаче, че когато се прибера в родния ми град и се разходя по центъра, след това оставам с едно гадно чувство, чувство на непокизъм от страна на управляващите, още по гадното чувство е чувството на безнаказаност, за отговорните, с извинение “ за и*срания боклук “ на централната градска площ.