Плановете за старт на активния летен сезон от 1 юли, обявени от министъра на туризма Николина Ангелкова, съвпадат с намеренията на туристическия бранш в най-северната част на нашето Черноморие, където по принцип той започва само с дни по-рано. Закъснението т.г. не е от съществено значение, голямата въпросителна е ще се напълнят ли базите за отдих. Обичайно половината от туристите в шабленско са чужденци. Все още стои дилемата как ще се осъществява така популярното свободно къмпингуване, за което в предходните няколко години се подготвяше регламент. Очакваше се той да бъде разписан в специална наредба, съобразена със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие още в края на м.г., но това не стана. Междувременно любителите на дивото къмпингуване се възползват от вакуума в законодателството.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

3 коментара

  • Тодор Щерев 3 седмици ago

    Какво става с караваните от Крапец до Тюленово Ще ги махне ли? Защото те са печелбари който не дават и една стотинка към община и държавата НАЙ ВЕЧЕ М0КАНИТЕ ОТ РУМЪНИЯ??

  • Пламен 3 седмици ago

    Що за глупости кой прибра таксата и що не направите такса 5лв на място и даже сте на печалба и къде според вас пазаруват туристите