Проблемите с водоснабдяването в населените места от община Добричка бяха обсъждани на среща днес, инициирана от кмета Соня Георгиева. На нея присъстваха областният управител и председател на Асоциацията по ВиК Красимир Кирилов, инж. Тодор Гикински – председател на Борда на директорите на ВиК – Добрич и Панайот Панайотов – прокурист на водното дружество.
Кметът заяви, че очаква да бъдат планирани конкретни действия, с конкретни срокове, като се ангажира с пълно съдействие на ВиК за решаване на проблемите. Тодор Гикински заяви, че напрежението се създава от самите кметове на населените места, въпреки, че са свидетели на денонощната работа на екипите на дружеството. Той изтъкна, че загубите от 90% вода се дължат не само на амортизирани тръби, но и на кражби. Старата система е нарушена и от други съоръжения, които са попаднали в частни ръце или са с неизяснена собственост, до която ВиК няма достъп, като водонапорни кули, водохранилища и др., допълни шефът на дружеството. Не стана ясно обаче как ще спази даденото днес обещание, след като дружеството изпитва и много други трудности.
Кметът на община Добричка поиска съдействието на областния управител за своевременно отпускане на средства по 3 проекта за подмяна на главни тръбопроводи, които ще съфинансира МРРБ.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*