За неотложна среща по проблемите на водоснабдяването в населените места на територията на община Добричка настоява кметът Соня Георгиева. Покана за събитието, което е предвидено за 4 май, е отправена към областния управител Красимир Кирилов – председател на Асоциацията по водоснабдяване и канализация – Добрич, инж. Тодор Гикински – председател на Борда на директорите на ВиК – Добрич, и Панайот Панайотов – прокурист на водното дружество.
„Влошаващото се състояние на водоснабдяването в населените места на територията на община Добричка и ескалиращото недоволство на жителите на нашата община са поводът да се обърна към Вас като експерти и да Ви отправя покана за среща в сградата на Община Добричка.
Известно е, че водоснабдителната мрежа е амортизирана, но от 2018 г. водоснабдяването в много от селата е в критично състояние. Паралелно с авариите, налягането при водоподаването е много ниско, поради което много домакинства са обречени на безводие.
Липсата на вода при обявеното извънредно положение в България по време на епидемия е проблем от жизненоважно значение. Разчитам на Вашата гражданска отговорност и професионалната Ви експертиза и Ви очаквам за неотложен разговор в сградата на Община Добричка в 13.00 часа на 4 май 2020 г.“, заявява в поканата си кметът Соня Георгиева.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*