Националният осигурителен институт (НОИ) превежда днес първите компенсации в размер на 60 на сто от размера на осигурителния доход за месец януари 2020 г. и дължимите осигурителни вноски за сметка на работодателя.
Първите компенсации получават 68 работодатели, за 1065 лица, като общият размер на сумата е 274 273,71 лв., Тези суми ще постъпят в сметките на работодателите утре, пълният списък на компенсираните работодатели е публикуван на официалната интернет страница на НОИ. Сред тях са фирми от Добрич и Каварна.
Европейската комисия одобри схемата в България за субсидиране на заплатите на стойност 1,5 милиарда лева (прибл. 770 милиона евро), имаща за цел да бъде запазена заетостта в секторите, които са най-силно засегнати от мерките за изолация, въведени поради пандемията от коронавируса. Мярката е ограничена до предприятията с дейност в областта на общественото здраве, като търговията на дребно, туризма, пътническия транспорт, културата, спортните дейности, дейностите за развлечение и отдих и др.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*