Общинският младежки център в Добрич организира онлайн концерт под мотото „За музиката няма карантина!“. Всеки желаещ млад певец или инструменталист може да се включи в инициативата като изпрати свое актуално домашно видео, заснето в последните дни.
Заради извънредното положение, Младежкият център „Захари Стоянов” пренасочи дейностите си във виртуалното пространство. Всеки ръководител от центъра има своя рубрика. Последното предизвикателство, отправено от Ели е младежите, които музицират в домашни условия да обединят усилията си в общ концерт. Инициативата не е само за възпитаниците на центъра, а за всички деца и младежи от Добрич. Те могат да изпращат своите видеозаписи в лични съобщения на фейсбук страницата на младежкия център. Първият концерт е утре (ще го оусна в сряда), а следваща седмица ще има и второ издание.
В инициативата спонтанно се включва младежкият работник Кристина Койчева. В своята рубрика „Заедно с Крис” младата жена публикува видео уроци по графичен дизайн, както правят колегите й от останалите школи в центъра. Обратната връзка, която получават от потребителите ги окуражава и ражда нови идеи. Като тази – да сътвориш песен в домашни условия. Песента „Вкъщи” на Мартин Стоянов и Димитрина Германова е плод на необичайната ситуация, с която всички трябва да се справяме, като си стоим у дома и е заредена със здравословна доза оптимизъм.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*