Областният координационен щаб предлага въвеждане на вечерен час за непълнолетните и обозначаване на жилищата, където има хора под карантина. Към момента те са 44. Областният управител Красимир Кирилов предложи пакет от мерки за ограничаване заразата с COVID-19. Те бяха приети от членовете на щаба. Във всяка община, в зависимост от нейната специфика, ще бъдат издадени заповеди, които да въведат в сила новите мерки. Те предвиждат още всички таксиметрови и автобусни превозвачи да правят щателна дезинфекция на всички често докосвани повърхности – дръжки, прозорци и ръкохватки, след всеки курс. Препоръчва се на всички домоуправители да предприемат действия за организиране на засилена дезинфекция на общите части на сградите и разкриване на телефонен номер във всички общини, на който да бъдат подавани сигнали от всички граждани във връзка с COVID-19.
Всички завърнали се от рискови страни или градове в страната с установени случаи на коронавирус са длъжни: да уведомят личния си лекар, кметовете и кметските наместници или органите на РЗИ, дежурните служители на РУП и да спазват 14-дневен карантинен период. В бюрата по труда няма да се допускат лица, за които не е изтекъл карантинния срок, а за установените случаи на нарушение се уведомяват компетентните органи.
В община Ген. Тошево се преустановява петъчния пазар и се забранява събирането на повече от двама възрастни на едно открито или закрито място. Последното важи и за община Каварна. В Тервел се забранява на деца и младежи до 18 години, да пребивават на обществени места след 20 часа, без придружител. Същият вечерен час за непълнолетните, но категоричен, важи и за община Крушари, където за възрастните също въведено ограничение до 22 часа.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*