Областният съвет на БЧК Добрич обявява дежурен тел. 058/602 247, на който ще се приемат сигнали за бедстващи хора от 9 до 16 ч. в делничните дни. Подадените от гражданите сигнали ще бъдат проверени и помощта ще е прецизирана в съответствие с Правилниците на БЧК. С оглед ограничените ресурси в момента, БЧК съобразно възможностите си подпомага приоритетно възрастни хора над 75 години и хора под карантина, които нямат близки и са в затруднение да се справят в създалата се ситуация.
Областният съвет на БЧК обявява дарителска кампания в периода от 17 март до 17 май т.г. с приобщаване на фирми и граждани от област Добрич за набиране на финансови средства и дарения в натура на трайни пакетирани храни, месни и други консерви готови за употреба, дезинфектанти за дома и лична употреба. „В програмата на БЧК и БИЛЛА „Купи и дари“ призоваваме граждани и други вериги и магазини за съпричастност, за да откликнем на нуждите! Да предпазим себе си от заразяване с коронавирус, изпълнявайки безусловно мерките на Националния оперативен щаб и заедно да се погрижим за нуждаещите се!”, апелират от милосърдната организация.
„Очакваме помощта Ви, включително и Вашето телефонно заявление за доброволческа работа при необходимост!”, се казва още в обръщението на БЧК до гражданите. Повече информация можете да получите на телефон: 058/602 247.
ОС на БЧК Добрич – Фонд „Милосърдие“
UniCredit Bulbank клон Добрич
IBAN: BG 59 UNCR 9660 1006277714

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*