Най-уязвимата от усложнения при заразяване с коронавируса група хора, се оказва и най-недисциплинирана, показа проверка на ТВ Добрич. След предприетите от кмета Йордан Йорданов мерки в петък за предотвратяване на струпването на хора в пощата, днес отново имаше възрастни, които чакаха да получат пенсиите си, без да спазват правилата за дистанция и защита от вируса. Заведенията за хранене и развлечение са затворени за клиенти, съгласно заповедта на общината, а пред останалите търговски обекти добричлии видимо спазват изискванията за отговорно поведение.
Административните услуги могат да се предоставят дистанционно, напомнят от Община Добрич, с оглед ограничаване движението на хора и социалните контакти. Заявяване и получаване на административни услуги се извършва по електронен път чрез сайта на общината www.dobrich.bg. Възможен е и централизиран достъп до общинските услуги чрез портала на Държавна агенция „Електронно управление“.
Областният управител Красимир Кирилов също апелира за дисциплина, търпение, воля и разум. „Бъдете отговорни в ежедневието си и спазвайте социална и лична хигиена”, заявява той в обръщение към добруджанци и призовава да не допускаме паника, а да се доверим на медицинските специалисти.
В социалните мрежи добричлии са призовани да подкрепят инициативата аплодисменти за медиците, тази вечер от 21 часа.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*