Издателство „Просвета“ стартира инициативата „Учим онл@йн с учител“. Тя включва серия от видеоуроци по български език и литература и по математика за 7-ми клас, които учениците ще могат да следят от домовете си. Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с националното външно оценяване в края на учебната година.
Видеоуроците се водят от учители с богат опит по съответния предмет, а учебният материал ще бъде преподаван съгласно обичайното седмично разпределение на часовете. Седмокласниците имат свободен достъп до видеоуроците, които се излъчват на сайта на „Просвета“ и на страницата на издателството във фейсбук.
Учителите провеждат часовете си по подобие на нормалните занятия в училище. Връзката с учениците ще е дистанционна. Учениците имат възможност да задават въпроси и ще получават задачи за самостоятелна работа, като учителите ще им дават нужните съвети и препоръки.
Първият урок ще се проведе онлайн в реално време. За по-голямо удобство има предвидени няколко повторения на всеки онлайн урок в различни часове. График с уроците и часовете на излъчванията е качен на сайта на издателството, както и на страницата му във фейсбук.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*