Засилени превантивни мерки срещу разпространението на коронавирус се вземат в област Добрич. Областният координационен щаб проведе срещи с представители на туристическия и транспортния бранш. Препоръките към собствениците и управители на заведения са по възможност да се отлагат изяви на гостуващи изпълнители и групи, както и масите бъдат разположени на по-голямо разстояние. Секретарят на щаба д-р Светла Ангелова обърна специално внимание на дезинфекцията на обектите и транспортните средства.
Отменят се всички планирани обществени събития, културни и спортни мероприятия, провеждани на закрито, съобщиха от Общинския координационен щаб в Добрич. Детските ясли, градини и социалните заведения продължават работата си при строг медицински контрол. Клубовете на пенсионера преустановяват дейността си. Общинското предприятие „Градски транспорт – Добрич“ извършва дезинфекция на автобусите по два пъти на ден и осигурява предпазни маски на служителите. Областният съвет на БЧК отменя всички предвидени мероприятия в дейността си. Управителите на здравните заведения запознаха Щаба с възможностите си за поемане на болни при усложняване на обстановката. Кметът Йордан Йорданов призовава гражданите и институциите за висока лична и обществена дисциплина за намаляване на риска от разпространение на заболяването.
РЗОК Добрич ограничава свободния достъп на граждани до работните помещения в касата, като се налага да се изчаква посетителите да бъдат повикани. На партера пред гишето за заверка е необходимо да се спазва дистанция от поне 1 м. между хората. Ръководството на РЗОК Добрич най-учтиво моли жителите на областта да отложат посещението си, ако не е спешно до второ нареждане, за да бъдат спазени препоръките във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на РБ.
Агенцията по заетостта отменя планираните трудови борси до края на март. Бюрото по труда в Добрич преустановява всички групови мероприятия. Изнесените приемни ще бъдат провеждани след предварителен график и с по-малък брой хора. Консултирането на безработни лица по график продължава, като апелът е да се спазват часовете, зададени в регистрационните карти, за да се избегне струпване на хора.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*