Културните мероприятия в Добрич тази седмица са отменени, заради коронавируса. Превантивно за недопускане на заразата временно се затварят клубовете на пенсионера, преустановяват се посещенията и свижданията в Дома за стари хора. В детските градини и ясли, и в дневните центрове за хора с увреждания се работи със строг филтър, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.
Паниката е излишна и вредна, но от изключително значение е да се спазва строга дисциплина и хигиена, заяви на оперативка на кметския екип д-р Баева. Тя апелира родителите да упражняват контрол над учениците. Във всички детски и социални заведения повърхностите се дезинфекцират и те разполагат с достатъчно препарати. За хората, които не са в рискови контакти е достатъчно да мият ръцете си с топла вода и сапун, подчерта д-р Баева.
Спортните мероприятия да се провеждат без публика, разпоредиха от Областния координационен център. На територията на област Добрич към момента се наблюдават 75 лица под карантина, няма доказани случаи на коронавирус.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*