Групата от 20 ученици и 4-ма преподаватели от гимназия „Тимирязев“ в Каварна се прибра от Милано тази сутрин с правителствения самолет, изпратен от кабинета да ги евакуира. От летище Варна групата пътува с ученически автобус до родния си град. Децата са здрави, нямат никакви симптоми на разболяване, били са прегледани по време на полета и след кацането на летище Варна от специализиран екип на ВМА. Докато са под карантина у дома, учениците ще се подготвят дистанционно и няма да изгубят от образователния процес. Преподавателите и директорът, които ги придружаваха в Италия пък ще могат да ползват болничен за принудителната изолация, съобщиха от Министерството на образованието.
Временният ръководител на гимназията днес отказа коментар дали има увеличение на отсъстващите от час. Според председателя на ОбС място за паника няма. Докато са под карантина децата трябва да спазват строги мерки. Родителите на децата са на свободен режим.
Д-р Чобанов потвърди, че от началото на седмицата има нова грипна вълна, но за съжаление една от основните мерки за предпазване не може да бъде приложена, защото липсват консумативи. Общинският съветник и общопрактикуващ лекар Чобанов съобщи, че неотдавна под доброволна карантина е поставена група туристи от Каварна, които са пребивавали в Тайланд, но те също нямат оплаквания.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*