Здравноосигурителната каса подписа рамкови договори за 3 години с лекарите и стоматолозите. В област Добрич през тази година в първичната извънболнична медицинска помощ сключените договори са 94 , в специализираната – 61. 103 са договорите за дентална помощ.
Многопрофилните болници за активно лечение на територията на област Добрич с договорени дейности за 2020 г-2022 г. са три. МБАЛ Добрич ще работи 186 клинични пътеки, 3 клинични процедури и 20 амбулаторни процедури. МБАЛ Балчик ще обслужва по 47 клинични пътеки и 6 амбулаторни процедури, а МБАЛ Каварна – по 23 клинични пътеки и 3 амбулаторни процедури. Освен тях по договор с РЗОК Добрич за оказване на болнична медицинска помощ ще работят още: СБР – Медика, Албена ще изпълнява дейности по 7 клинични пътеки и СБР – Тузлата ще изпълнява дейности по 7 клинични пътеки. ДКЦ-1 и ДКЦ-2 имат сключени договори за амбулаторни процедури. Диализен център „Диалхелп“ – има сключен договор за работа по една, очаква се след решение на НС на НЗОК да се сключи договор за още две амбулаторни процедури.
Общо 43 аптеки в добричка област ще работят по договор с касата, в т.ч нови договорни партньори в гр. Тервел, гр. Балчик, гр. Ген. Тошево и 3 в гр. Добрич.
В Специализирани медицински дейности се добавя ново изследване – Ехографско изследване на щитовидна жлеза, назначава се с направление от специалист-ендокринолог.
Здравноосигурени лица, сменили личния си лекар през декември 2019 г – 2 846 души. В това число, освен недоволни от стария си общопрактикуващ лекар, са и избралите нов ОПЛ по причина смяна на местоживеене, както и поради отпадане на лекарски практики и пренасочване на пациентите към други.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*