Книгата „Останете живи” на журналиста Георги Стоянов беше представена пред младежи от 3 добрички училища днес. Срещата с автора се организира по инициатива на народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев от ГЕРБ по повод международния Ден на доброто 17 февруари.
Журналистът е провокиран от „черната статистика“ по пътищата. Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, то предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали. Книгата съдържа 14 лични истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Авторът ориентира четивото към младите хора с надеждата „да формират още сега своя инстинкт за самосъхранение, както и за съхранение на чуждия живот”.
На Деветите „Годишни награди за пътна безопасност“, в категория „Журналистически материали“, той е отличен с първа награда. До този момент изданието е презентирано в различни градове от страната и стана част от библиотеките на десетки училища.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*