Бюджетът на община Добричка беше приет днес след кратък дебат в местния парламент с 12 гласа „за“ и 8 „против“. Общият размер на финансовата рамка за настоящата година е 23 млн. 240 хил. лв. Още в началото на разглеждането му, д-р Ердинч Хаджиев заяви, че групата съветници от ДПС няма да го приемат, защото не са съгласни с разпределението капиталовите разходи по населени места, които надхвърлят 2 млн. лв. Той посочи, че в конкретни села като Алцек и Воднянци средствата са драстично намалени. Председателят на местния парламент Дико Иванов изрази позицията си като общински съветник. Кметове на населени места изразиха претенции спрямо изказването на д-р Хаджиев, в което бяха цитирани. Кметът на село Стефаново предложи да се изработи методика по която да се разпределят средствата.Той подчерта, че за част от капиталовите разходи съществуват национални и европейски програми за финансиране, но кметовете трябва да бъдат активни за привличане на тези средства.
Кметът на общината подчерта, че средствата от местни приходи в инвестиционната програма т.г. са с половин милион лева повече от предходната.
Без гласовете на съветниците от ДПС беше прието и предложението да се трансформират част от средствата от целевата субсидия за капиталови разходи за неотложен текущ ремонт на уличната мрежа в селата от общината.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*