Отложиха делото срещу Националната здравно осигурителна каса, заведено от Ани Петрова, която се бори за оцеляването на дъщеря си Кристина. Припомняме, че Криси е с рядко заболяване, за което трябва да приема жизненоважната хранителна добавка „Комида“. През ноември здравната каса отказа да плаща за нея, защото момичето е пълнолетно. Препаратът е скъп и семейството не може да си го позволи.
20-годишната Кристина е с пропионова ацидурия и не може да разгражда белтък. Това става чрез хранителната добавка, която месечно струва около 1500 лв. След отказа на държавата да я заплаща, майката заведе дело. В писмен отговор до Административен съд – Добрич управителят на Здравната каса оспорва жалбата. Твърди се, че на Кристина са изписани други 2 храни, заплащани от касата. Адвокатът на Кристина – Мария Шаркова, която днес беше възпрепятствана да участва в заседанието, е депозирала на 31 януари нови доказателства.
Юрисконсултът на Здравната каса Росица Митева е била привлечена от ответната страна едва на 31 януари и поиска време да се запознае с новите доказателства по делото. Такова е необходимо и за допуснатата от съда експертиза. Следващото заседание по делото беше насрочено за 23 март.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*