Ремонтът на два проблемни пътни участъка на територията на област Добрич ще стартира до месеци по настояване на народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова. Те проведоха работна среща с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.
Единият участък е от път III-901 /Шабла-Българево-Каварна/, като проблемната отсечка е от с. Българево до Каварна. Той е с пропадания и на вълни. През последните две години вицеадмирал Пламен Манушев проведе поредица от срещи, както с жителите на с. Българево, така и с Агенция „Пътна инфраструктура“. Резултатът е положителен и може веднага да бъде възложено проектиране, тъй като са направени проучвания и изследвания. Очаква се най-късно през май да започне реконструкцията и рехабилитацията по това трасе. То е важно и за трафика към важни обекти в региона като нос Калиакра и местността Дълбока.
Другият въпрос, обсъден на срещата, е ремонтът на околовръстния път Добрич II-97. Северната дъга е с дължина около 7 километра и се простира от кръговото кръстовище на квартал „Рилци“ до кръговото за Генерал Тошево. Уверенията от АПИ са, че в края на април – началото на май ще започне ремонтът му.
По настояване на вицеадмирал Пламен Манушев по пътя Добрич-Варна са монтирани около 600 направляващи стълбчета. Предстои такива да бъдат поставени и в частта от пътя, която е на територията на област Варна.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*