Специализирана апаратура за отделението по рехабилитация в добричката болница ще бъде закупена със средства, събрани за лечението на Десислав Димов от Добрич, който почина на 38-годишна възраст. Той претърпява катастрофа през 2002 г., която нанася тежки травми на гръбначния му стълб и го парализира.
Антоанета Малева, майка на Десислав:
(17 години бях свидетел на страдания и на болки и желанието ми е другите хора да не го преживяват.)
Така майката на Десислав обяснява решението си да дари събраните за лечението на сина й средства. Те са набирани през последните две години с различни кампании. За съжаление Десислав издъхва в ръцете на рехабилитатор у дома си.
Антоанета Малева:
За да помогне и на други хора Антоанета решава да закупи специализирана техника за отделението по рехабилитация. Водещи лекари у нас и в чужбина я насочват към определен вид апаратура.
Антоанета Малева:
(Това е най-модерният, най-съвременният начин за декомпресия на гръбначен стълб и на прешлени. Предотвратява неврохирургични операции.)
Системата е уникална за България, макар и широко разпространена в Канада и Германия.
д-р Гергана Стойкова, началник на отделението по физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ – Добрич:
(С нея могат да се лекуват или да се оказва помощ на всички болни с някакви проблеми в лумбалния гръбнак: било то с дискови хернии, само с някакви радикулярни проблеми. Почти на 85 до 90% могат да се отстранят всякакви болкови синдроми, каквато и да е тяхната причина.)
Д-р Стойкова споделя, че всеки втори пациент в отделението се оплаква от болки в кръста, което прави апаратът още по-необходим. Пазарната му стойност е 94 000 евро. Въпреки събраните до момента пари за закупуването му не достигат 11 000 лева.
Пазарната стойност на апарата е 94 000 евро, като по-голямата част е набавена, но за закупуването му са необходими още средства. Председателят на ОбС Добрич Мая Димитрова призова и колегите си да помогнат финансово на последната сесия на местния парламент. В кампанията може да се включи всеки, който желае.
За целта е разкрита дарителска сметка в УниКредит Булбанк – Kлон Добрич:
BG97 UNCR 7000 1523 8607 58
BIC код: UNCRBGSF
на името на Антоанета Малева

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*