Голяма част от населените места в община Добричка ще се сдобият с камери за видеонаблюдение, по желание на техните жители. Това стана ясно на сесията на ОбС днес, където бяха гласувани решенията от общите събрания на селата как да бъдат изразходвани средствата, представляващи 30% от наеми и продажба на общински земи и сгради, в землищата на съответните населени места. Част от селата, които вече имат камери на централни места надграждат и в други посоки. Видеонаблюдението не само регистрира извършването на престъпления и нарушения, но има и дисциплиниращ ефект, затова се мисли в посока за изграждане на комплексна система.
Сред останалите приоритети за разходване на приходите от разпореждане с общинско имущество са ремонти на улична мрежа и сгради, благоустрояване на гробищни паркове и зелени площи, техника за поддръжка и ново улично осветление.
Близо 2 млн. лв. очаква да получи общината според Програмата за управление и разпореждане с имотите-общинска собственост през 2020 година, която също беше приета на сесията днес.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*