С богата културна програма ще посреща гостите си и тази година Архитектурно-парков комплекс Двореца в Балчик. През февруари специален гост в „Часа по родолюбие” ще бъде Христина Богданова, родственичка на Дякона. Тя ще е част от срещата-дискусия, озаглавена „ Образът на Васил Левски в родовата памет”.
Още сега можете да посетите изложбата „Дворцова мистика” с картини от фонда на Културния център. Експозицията „Вечната красота на Двореца – Балчик” пък ще гостува във Варшава през април. Великотърновският музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” ще дебютира в Двореца с оперетата „Баядерка”, като продължава успешното партньорство и с Варненската опера. През юли и август са подготвени дни на естонската и чилийската култура. Продължава съвместната работа с училище „Иван Вазов” в Северна Ирландия. Задълбочава се партньорството с Чехия. И тази година деца-доброволци през лятото ще бъдат екскурзоводи.
С още много събития ви очакват в Комплекс „Двореца” през т.г., цялата програма ще откриете на сайта на културния институт.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*