Конкурс за най–добро домашно вино обявяват за поредна година Община град Добрич и Къщата на виното. В него могат да участват производители от Добрич само със собствени вина – реколта 2019 г.
Напитките ще бъдат оценявани в категориите за бели, червени вина и розе, като са предвидени по три призови места за отделен раздел. Всеки участник може да се конкурира в повече от една категория. Единственото условие е вината да не са изкуствено ароматизирани. Задължително се посочват използваните сортове грозде. Участниците в конкурса носят проба до 10 февруари в Къщата на виното – ул. „В. Левски” № 7 /Стария хлебозавод/. Всяка от тях трябва да е в стандартна стъклена бутилка 0.750 мл., без етикет. За повече информация е посочен телефон: 0886 520 138.
Вината се оценяват от тричленна комисия от специалисти съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от Министерството на земеделието и горите. Победителите се обявяват на 14 февруари 2020 г., 11.00 часа в АЕМО „Старият Добрич”. На спечелилите конкурса се връчват грамота и предметна награда.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*