Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови Добричкият окръжен съд за 63-годишен французин, уличен в блудство с три момичета на 10 и 11 години. Пенсионираният чужденец живее в балчишкото село Царичино от средата на 2018 година без адресна регистрация и досега не е попадал в полезрението на полицията, съобщиха на брифинг в Окръжната прокуратура в Добрич.
На 10 януари е открито досъдебно производство срещу Ерик Ж., за когото е подаден сигнал, че се занимава с порнография с малолетни. От квартирата му в Царичино са иззети веществени доказателства – фотоапарат, с който снимал децата, лаптоп и две флашки.
Свилена Костова, наблюдаващ прокурор:
(Предявено му е било обвинение за извършване на блудствени действия по отношение на повече от 2 малолетни лица, за което по закон се предвижда наказание за лишаване от свобода от 5 до 20 г.)
ст. комисар Никола Панчев, директор на Областната дирекция на МВР в Добрич:
(Установили сме, че лицето не е ползвало телефон и интернет – това всичко е правено с фотоапарата, с лаптопа, но те са обект на експертиза към досъдебното производство.)
Тепърва ще се изяснява има ли контакти с други лица у нас и в чужбина във връзка с престъпната си дейност.
Свилена Костова:
(той не е осъждан, има криминалистическа регистрация от 2006 г. във Франция за извършени престъпни деяния: отвличане на малолетно лице, без използване на измама или насилие, и за подкупване на непълнолетно лице.)
Трите момичета, с които французинът блудствал са братовчедки от съседното село Кремена и живеят в крайна бедност. Пенсионерът се запознал първо с техни родственици, които почиствали квартирата му, а около Коледа и със самите деца.
Райна Катева, майка на пострадалото 11-годишно момиче:
(…И шетала там булката и земала децата на баня, карала да са къпят и са ги „зимали“ голи…
Светла Панайотова, съседка на пострадалите семейства:
(Препитание, нали отиват на нивата да работят за по 30 – 40 лв., семейни помощи, това е. Друго нищо, няма с какво друго да се препитават хората. Жалко за децата.)
Разследването по случая продължава с оглед на това дали порнографските материали са разпространявани. Отправено е официално запитване до френските власти за задържания. С пострадалите деца ще работи общинската служба за социално подпомагане в Балчик.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Утайките на Европа се преселват у нас, защото съдебната ни система е пълен фалш!