Младо семейство от Добрич остана без покрив след опустошителен пожар в първите часове на 4-ти януари. Първи реагирал на задимяването малкият им 11-месечен син, който се разплакал и така разбудил всички. Сега 4-членната фамилия се нуждае от строителни материали и средства за възстановяване на жилището си.
За щастие няма пострадали при инцидента, заради бързата и адекватна реакция на бащата и пожарникарите, но почти всичко в дома и покривът са унищожени. Произшествието е било ликвидирано с два пожарни автомобила и шест служители, съобщиха от областната дирекция на МВР, но уплахата е била голяма. Апартаментът е закупен през 2008 г. чрез ипотека, която младото семейство все още изплаща, но основната тежест лежи върху плещите на Веселин, защото съпругата му е в майчинство. През септември са вложили средства и в саниране на жилището. Временно семейството е приютено у майката на Веселин, но там няма подходящи условия за бебето и 13-годишният им син.
Причините за пожара се изясняват. От тях ще зависи и обезщетението от застраховката на жилището, но то няма да стигне за пълното възстановяване на дома. Всеки, който иска и може да помогне, може да го направи и чрез банков превод.
Банковата сметка с титуляр:
Веселин Георгиев Стефанов
BG34STSA93000025651516
BIC.STSABGSF
банка „ДСК“ ЕАД.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*