Зам.-кметът Росица Йорданова се извини за изявлението си пред медии вчера по повод ремонта в Езикова гимназия. Екипът на гимназията е изпратил наръч от документи и снимков материал за нередностите по ремонта. В социалната мрежа има сигнали и за паднали осветителни тела. Според договора по проекта изпълнителят „Рал Мар Билд” ЕООД отстранява всички констатирани дефекти за своя сметка, както и последващи в гаранционния срок от 5 години.
Проектант на ремонта е фирма „Иво Петров – Архитекти”, а разработката е от 2014 г. Случаят с добричката езикова гимназия е в пълен контраст с философията на проектантското студио, наградите, които притежава и знаковите сгради, които създава. Ламинатът се полага върху стария паркет на дървен гредоред. Странно е и поведението на екипа от проектанти.
Така или иначе община Добрич е одобрила този проект. По ремонта обаче остават още недоразумения, като това, че не строителният надзор в лицето на „Жилфонд инвест” констатира нередностите, а ръководството на гимназията.
Общата стойност на ремонта е 920 000 лв. без ДДС. На изпълнителя към момента са платени 60% от дейностите.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*