За втора поредна година доброволци организират благотворителна кампания за събиране на пакетирани храни и средства за хората в нужда. „Споделен хляб” е съвместна инициатива на клуб за народни танци „Жътвари” и Фондация „Милостиво сърце”. Тя се провежда за втора година, като все повече добричлии хора откликват на идеята да направим Коледа по-добра.
В Световния ден на добротата 13-ти ноември, екипът на ДГ „Славейче” решава да се включи в кампанията защото „за доброто няма граници, то обича всички”, като увлича деца и родители в дарителски жест. В осемте групи с 208 деца са събрани над 200 пакета храни и продукти от първа необходимост. В акцията се включват и най-малките, които събират макарони.
Мая Бърдарова е инициатор на кампанията „Споделен хляб”, която м.г. осъществи с членовете на клуб „Жътвари”. Тази година инициативата се осъществява съвместно с Фондация „Милостиво сърце”, чийто председател е и ръководител на приюта за мъже, на неправителствената организация „Ръка за помощ”.
Всички желаещи да се включат в кампанията, могат да дарят стоки и парични средства от понеделник до четвъртък, от 17.30 до 20.30 часа, в Спортната зала на Международния колеж в Добрич. Дарения се събират до 15 декември.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*