Причиняване на смърт по непредпазливост е основната версия на прокуратурата в Генерал Тошево за смъртта на момченцето от Кардам. 9-годишното дете е отровено с газ фосфин, който при вдишване води до смърт за време от 30 до 60 минути, съобщи наблюдаващият прокурор Йорданка Чанева на брифинг в Добрич днес.
Детето почина в края на октомври, а две от сестрите му бяха настанени в болница със симптоми на отравяне. Готови са три от експертизите, които сочат и конкретния причинител. Сред иззетите веществени доказателства са именно овални топчета, съдържащи отровния химикал. Според прокуратурата те са сложени в стената непосредствено преди фаталната вечер на 28 октомври. Близките на детето признават, че са ги използвали срещу гризачи, но поне от година без инциденти. Документите от токсикологичната клиника във Варна, още не са постъпили в прокуратурата. Няма яснота и каква диагноза са поставили спешните медици при двете си посещения в дома на пострадалите. Наблюдаващият прокурор заяви, че са необходими още експертизи.
В хода на разследването са събрани множество доказателства, извършени са и експертизи, но те не са достатъчни, за да се повдигне обвинение.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*