Новите представители на местната власт в община Тервел положиха клетва. Кметът Симеон Симеонов получи символите на управлението от своя предшественик Живко Георгиев. За председател на Общинския съвет в добруджанската община беше избрана Аксел Наз-Исмаилова.
Областният управител Красимир Кирилов първото заседание на новоизбрания общински съвет в община Тервел. Той закле съветниците, новият кмет на общината Симеон Симеонов и кметовете на 15 тервелски села, където бяха проведени избори. Символите на Община Тервел новоизбраният кмет Симеон Симеонов получи от своя предшественик Живко Георгиев. Симеонов увери, че гласовете не са дадени напразно и заяви, че Община Тервел, както досега, ще продължава да върви напред и нагоре. Областният управител поздрави новите избраници. Най-възрастният общински съветник Нико Върбанов поведе учредителното заседание. Бяха направени две номинации за председател на общинския съвет – на Георги Русенов от ПП ГЕРБ и на Аксел Наз-Исмаилова от ДПС. Дамата спечели 11 от гласовете в 21-членния местен парламент и го оглави.
Преди да бъде закрито първото заседание на ОбС Тервел, съветниците получиха „Наръчник за новоизбрани кметове и общински съветници мандат 2019-2023“.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*