Йордан Йорданов и Надежда Петкова ще спорят за кметския стол в Добрич на втория тур, който ще се състои на 3 ноември, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Издигнатият за втори мандат Йорданов от местната коалиция Движение България на гражданите получи 12 502 действителни гласа, а опонентката му от коалиция ГЕРБ (СДС) Петкова – 8934, сочат окончателните данни.
При 100% обработени протоколи от секционните комисии, 41.22% от имащите право на глас добричлии са дали своя вот за Йордан Йорданов, а 29.46% за Надежда Петкова. Припомняме, че избирателната активност в Добрич беше 39,71%, докато средно за страната е около 43 на сто. Йорданов сподели, че в кампанията са използвани спекулативни статистически изследвания. Листата за съветници на ДБГ е втора в ОбС с 28.13%, след тази на ГЕРБ, която събра вота на 32.77% от избирателите. По неокончателни данни, Движението ще има 13 представители в местния парламент.
Вотът за ДБГ е разпределен пропорционално по всички секции, заявиха от коалицията. Настоящата кампания ще продължи в позитивен дух. Коалицията не е влизала в преговори за втория тур с други партии и разчита основно на вота на добричлии.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*