Неизправна газова уредба е най-вероятната причина за взривеното на бензиностанция в Добрич такси, което отне живота на 67-годишна жена и изпрати в болница дъщеря й. Колата е преминала технически преглед преди около месец, но тогава не е имала монтирано газово устройство.
Автомобилът е регистриран като такси през 2009 г. и документацията му досега, както и на жената, извършвала таксиметров превоз са изрядни. Газовата бутилка обаче не е била регистрирана по надлежния ред от собственика на колата и съпруг на пострадалата.
Колонките за зареждане с метан на бензиностанцията, където е станал инцидента, се проверяват постоянно и са в изправност, заяви техническият директор на фирмата. Една от версиите, по които се работи е, че газовото устройство е монтирано от собственика на автомобила.
От добричката болница съобщиха, че ранената при взрива жена е настанена в неврохирургия с комоцио, а състоянието й се подобрява. Окръжната прокуратура образува досъдебно производство за изясняване на причините за инцидента.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*