Северните черноморски общини очакват по-добър туристически сезон от миналото лято. За разлика от Южното Черноморие, резервациите тук са направени отдавна и през юли и август местата за настаняване вече са заети.
Мариян Жечев, кмет на община Шабла:
(По всичко личи още от месец юни, че настоящият туристически сезон ще бъде пиков и може би най-добрият от последните няколко години, които пък се характеризираха с градация на броя туристи и хората, посетили въобще шабленския бряг.)
Нина Ставрева, кмет на община Каварна:
(Дори ако трябва да направим едно сравнение с тези 3 месеца – март, април и май тази година и миналата година, още тук имаме ръст около 20% на нощувките и гостите, които сме посрещнали.)
Наред с обичайните румънски и руски туристи, се завръщат гостите от Полша, Чехия и Германия, които традиционно са летували в Каварненско преди повече от 20 години.
Димитър Тачев, зам.- директор на отдел „Маркетинг и продажби” в Албена:
(Надяваме се трендът да се запази, очакваме да завършим с резултати, подобни на миналата година – това са нашите реалистични очаквания. Надяваме се разбира се на малък плюс, но не бих искал да го коментирам на тоя ранен етап – много зависи как ще вървят резервациите в последния момент.)
Общо 220 хиляди туристи са почивали в Албена м.г. Тази година се очакват повече български гости за сметка на руските, които ще са около 20 хиляди души. Първи пазар обаче си остава Германия с около 30 на сто от всички почиващи в курорта.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*