Над 800 кучета от 11 държави на различни континенти се представят на Международна киноложка изложба, която се провежда за първи път в Каварна, на стадион „Калиакра“. Идеята е събитието да стане ежегодни. Изложбата има състезателен характер, като животните се оценяват по произход, красота, работни качества за ловни и служебни кучета и по потомство.
Сред участниците са трикратни национални и световни шампиони. Специфични породи като бобтейл, кане корсо, уелско корги, бостън териер и други ще се съревновават за голямата награда на кмета на община Каварна, а статуетката „Златна роза“ ще получи кучето което се представи най-добре. 15-месечната Роузи е претендент за титла. Староанглийската овчарка вече е млад шампиона на България и Сърбия и шампион на Румъния. Мария от Русия се представя с а две кучета – малка италианска хрътка и пудел.
Мария от Русия:
(Той е на 3 години и тази година стана световен шампион в Шанхай. А това е шампионът на Америка – Хелена. Тя пристигна за тази изложба от Щатите преди 2 седмици. Всичко тук е забележително, условията са идеални, надяваме се да дойдем и следващата година.)
Две госпожици – Харда и Инфинити, от породата френски булдог, дебютират на състезанието.
Съдийска колегия от България, Израел и ЮАР оценява кучетата. Състезателните кръгове се провеждат всеки ден от 18 часа, а големият финал ще бъде в неделя от 10 часа.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*