Ансамбъл „Ритмите на века“ от руския град Санкт Петербург взе участие в Дните на славянската култура в Каварна. На централния площад в морския град танцуваха децата от младша възраст – 7-8 години и от средната група на състава – 8-10-годишни момичета и момчета.
Алисия Купцова, ръководител на Образцов танцов състав „Ритмите на века”:
(В този забележителен град сме за първи път, но в България идваме от много години и практически през последните 10 години сме посетили цялото крайбрежие. Днес на фестивала на славянската култура ще представим руски народни танци, вкл. и най-популярният – „Калинка”.)
Купцова споделя още, че децата от състава се подготвят много задълбочено за своите концерти, изучават древната култура и руски фолклор, а за всяко представление се шият специални костюми. Тя е впечатлена от топлото посрещане на българската публика.
Купцова:
(Въобще България е много гостоприемна страна и руските артисти са посрещани много горещо, защото все пак ние сме си близки, като култура и ни свързват много неща. Надяваме се, че нашите приятелски взаимоотношения ще останат толкова силни завинаги.)
С разнообразие от пъстри костюми и ритмични стъпки те завладяха каварненската публика. Кметът на община Каварна Нина Ставрева поздрави ансамбъла и връчи грамоти за участие във фестивала на неговите ръководители.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*