Финансово-стопанската гимназия в Добрич посрещна 23-ма ученици и преподаватели от Литва, Португалия и Полша по проект „Google инструменти и мобилни приложения за обучение” на програма Еразъм+. Той се изпълнява за втора година, а водещ партньор в него е Полша. Там младежите от Добрич са се запознали с нови програми за създаване на презентации, алтернативни на тези, с които работят. Темата на едноседмичното посещение на учениците от трите държави в Добрич е „Математика, приложения за обучение по математика и управление на класната стая”. Наред с това те се запознават с културата, традициите и природните дадености на страната ни и в частност Добруджа.
Гостите от Литва са очаровани от добруджанското гостоприемство.
Зулфия Гузиене, учител по английски език в Спортното училище в град Шауляй, Литва:
(Това е първото ми посещение в Добрич и наистина съм много впечатлена – не само аз, а и целият ми екип, особено от парка и розите, но най-важното, което ни впечатли са хората, тяхното гостоприемство, както и вашето слънце.)
Бернардо, ученик от Протугалия:
( Харесвам този град, много е красив и е много зелен. Много ми харесват хората тук, защото са изключително учтиви. )
Марта, ученичка от Португалия:
(Много ме впечатли това, че тук всичко е много близо и можеш да се предвижваш пеша. Това е чудесно. В Португалия ходим на училище с кола и където и да отидеш ти трябва кола.)
Предстои учениците от Полша, Португалия и Литва да научат някои от красивите български народни хора, наред с обучението по информатика.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*