Добричлии подадоха жалба в общината срещу една от фирмите, които работят по водния цикъл на града. Основните претенции на хората са, че цялата им улица е разкопана, а ще се асфалтира само ивицата, която покрива новите водопреносни тръби.
Хората, живеещи на ул. „Иван Вазов” газят в дупки, локви и кал месеци наред.
Величка Иванова:
(Няма въобще нито тротоар, нито асфалт, по който да минем с бебешката количка. Налагаше ни се в зимата и в дъждовете да слагаме калцуни, найлонови торбички, защото сме до колене в кал.)
Бонка Иванова е майка на едномесечна дъщеря.
Бонка Иванова:
(Много е трудно с количка – чупят се, това е втора количка. Предимно се носи, някой трябва да дойде да ме посрещне, за да се прибера вкъщи.)
Йордан Балабанов:
(Фирмата-изпълнител не спази изискването да разкопаят само метър и 20, разкопаха цялата улица, защото така им беше по-удобно.)
Георги Маринов:
(Всичко е разкопано и насипано. Сега те си асфалтират ивицата, заминават си, ние ще газим в калта! И водосточните шахти са запушени!)
Живеещите тук са отправили предложение до общината да възстановят настилката със собствени средства, но получават отказ, по думите им, заради мониторинга върху проекта.
Йордан Балабанов:
(Фирмата-изпълнител се притеснява да не бъде обвинена в злоупотреба със средства. И сега община и изпълнител си прехвърлят топката, защото така им е по-лесно, като ни вкарват в един практически нон-сенс.)
Зам.-кметът арх. Боян Коларов обеща да се запознае на място със ситуацията. Очакваме неговият отговор.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Жанета Стоева 10 месеца ago

    Здравейте! Присъединявам се към хората, които се жалват. аз живея на ул.Божур и положението на нашата улица и всички около нас е същото. Вчера, връщайки се от работа виждам, че отново е разкопана улицата тук там.Чудих се защо? Кой „умник“ пък е измислил това и защо? И представете си отговора: ще ли да слагат по местата им бордюрите, защото не им разписвали и не можели да си вземат парите???? Ама какви бордюри бе хора? Тя улицата няма асфалт, само дупки, камъни и прахоляк!!! ВЪЗМУТЕНА СЪМ!!!! Къде са ни управниците? Къде е кмета? Този град само централни улици ли има? От 30 години не е правен ремонт на нашата улица!!! Мисля да повикам софийските медии, там поне се вдига по -голям шум….