И една история като от филм,. Българка, осиновена в САЩ, намери родната си майка след четвърт век в добричкото село Спасово. Жана или Саманта, според американския й паспорт е отнета от Агенцията за закрила на детето едва двегодишна. Днес тя е на 28 и е в прегръдките на родната си майка.
Преди 26 години една самотна майка е сполетяна от нещастно стечение на обстоятелствата.
Нели, майка на Саманта – Жана:
(Имахме къща, живеехме в Шабла. Но баща ми продаде къщата и така останахме на улицата – аз бях с Жана и сестра й.)
След боледуване Нели оставя тригодишната дъщеря на грижите на баба й, а по-малката отвеждат в дома за сираци в Добрич. По-късно детето е осиновено от двойка американци.
Нели:
(Никога през живота си не съм я забравяла. На 6 май винаги празнувам рождения й ден. Все се молех на Господа да е добре! Да не ме нарича „мама”, само исках да зная, че е добре, къде е, що е… )
След 20-часов полет от Солт Лейк Сити, Саманта е в село Спасово, където Нели живее. Предстои й да се запознае със сестра си и доведените си
Хасан, съпруг на Нели:
(Много свикваме с нея и не знам как ще се разделим! Ние като малко дете я гледаме, не знам просто!)
Младата жена издирва майка си чрез детективска агенция, с подкрепата на осиновителите и работодателите си.
Саманта – Жана:
(Бях много развълнувана, когато се срещнах с майка ми. Мислех си, че повече никога няма да я видя. Мечтите ми се сбъднаха!)
Изненадана е, че у нас съществува тайна на осиновяването и смята, че всяко дете има право да знае кои са биологичните му родители. Разчита, че историята й, разказана от нас ще помогне на много хора да прегърнат родните си майки.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*