800 декара нови гори ще бъдат залесени през тази година в стопанствата, които влизат в обхвата на Североизточното държавно предприятие. Ще бъде подпомогнато и естественото възобновяване на близо 15 000 декара, защото това е приоритет за лесовъдите.
Най-много нови гори ще се появят в ДЛС-Балчик, където залесяването ще е на площ от 151 декара.
Лесовъдите от предприятието се грижат и за горите създадени в предходните години, като дръвчетата, които не са се прихванали ще бъдат подменени през пролетта и есента.
Новите гори са изцяло от широколистни видове, типични за тази част на страната. На мястото на иглолистните култури постепенно се появяват церови и дъбови гори, като за тях целогодишно се полагат грижи, за да може с всяка изминала година да се увеличава зеленото богатство на страната ни.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Иван Иванов 1 година ago

    Даже и в кратката новина се крие проблема с унищожените ни гори:Ще се подпомага възобновяването на 15 000 дка /изсечени гори/,и представете си,ще се залесят 150 дка в Балчишко.Каква наглост се крие в горските шефове!На алчността на горската мафия дължим аномалиите в природата-суша или порои в нетипично време,пожари,липса на прегради за студените ветрове,жеги и какво ли не.Когато заприличаме на Афганистан,ще се усетим,но ще е много късно.