Рехабилитирана е отсечка от пътя Добрич – Кардам. Тя е дълга 14 км, а официалното откриване беше днес. Стойността на договора, който се реализира основно с европейски средства, е близо 14 млн. лв.
Ремонтираната отсечка е между разклона за село Стефаново и кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево.
Николина Чапанова, директор на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“:
„Изцяло ремонтирана е източната дъга на град Добрич и 6 големи мостови съоръжения. През изминалата година приключи още един лот, финансиран по ОПРР на стойност 8,5 млн.“
Инвестицията в двата участъка, които общо правят 30 км. от път II-29 е 23 млн. лв. В тези обекти се работи приоритетно, заяви директорът на Областно пътно управление Георги Стратиев:
„В последните години всички сте свидетели, трафикът се вдигна изключително много, вече е от порядъка на 7-8 000, сравнява се с участъци от магистралата и вече със състоянието, което гарантираме след ремонта поне ще осигурим безаварийно и безопасно шофиране.“
В рамките на строителния сезон се очаква да бъде завършена и северната дъга на околовръстното шосе на Добрич, като за 7-километровия участък са нужни около 5 млн. лв. съобщи Стратиев. По думите му, това ще бъде един от приоритетите за работа на пътното управление през тази година.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*