Още един сак с кокаин изплува в района на Каварна, съобщиха от Гранична полиция. Общото тегло на дрогата в него е близо 18 килограма. Окръжната прокуратура в Добрич заведе второ досъдебно производство за контрабанда на наркотици в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.
Вчера към 15 часа автопартул на Гранично полицейско управление – Каварна извършва обход на морския бряг в района на местността Болата. От високата част на ската граничните полицаи забелязват близо до брега пакет със завързана за него спасителна жилетка. В 17.20 часа с граничен катер на плажа е изваден плътен полиетиленов чувал със завързана около него със скоч и въже спасителна жилетка. Извършен е оглед на местопроизшествието от разследващ полицай от Регионалната дирекция на Гранична полиция Бургас. Пакетът е сходен на откритите на 09.04.2019 г. сакове с кокаин. В тази връзка е назначена проверка дали са от същата пратка.
Припомняме, че количеството кокаин, открито край Тюленово беше 170 кг, а край Варна – над 25 кг, като високорисковото наркотично вещество е с изключителна чистота.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*