Граждани се събраха на спонтанен протест срещу отсичането на улични дървета в центъра на Добрич, само 2 дни след обявяването му за най-зелен град на България за 2018 г. Кметът на общината Йордан Йорданов спешно се отзова на тяхното недоволство.
Днес започна планираното от Община Добрич премахване на дървета по улица „Кирил и Методий“ във връзка с изпълнението на проект „Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич“. На място се събраха граждани, недоволни от предприетите мерки по отстраняването на дърветата.
На място дойде и кметът на община Добрич Йордан Йорданов, който заяви, че ще бъдат премахнати само 15 от над 150 дървета.
Градоначалникът обеща на мястото на изкоренените 15 да бъдат засадени нови 20 дървета в междублоковите пространства и детски площадки, след пълната реконструкция на улицата. Припомняме, че в анкета на ТВ Добрич преди седмица други граждани се оплакаха, че дърветата по ул. „Кирил и Методий” са разрушили тротоарите и във стеснените участъци е затруднено придвижването на колички и пешеходци.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*